Albatros Beachwaterpolo

In de zomermaanden is er geen waterpolocompetitie en zijn er ook geen trainingen in het zwembad. Om toch ons mooie spelletje waterpolo te kunnen spelen beschikt ZV De Albatros over drie opblaasbare waterpolovelden! Hiermee spelen we “BeachWaterpolo” op diverse locaties in de Vijfheerenlanden.

Hoe leuk is dat?!

Wat is “BeachWaterpolo”?
Beachwaterpolo wordt gespeeld met twee teams van drie spelers en een keeper. Het veld is 15 meter lang en 10 meter breed. Er wordt gespeeld in twee periodes van elk tien minuten. Ieder team heeft maximaal drie wissels en enkele regels zijn aangepast om mooie acties te belonen en spectaculaire goals mogelijk te maken.

Zo wordt het spel na iedere score direct door de keeper vanaf de eigen twee meter hervat en zal de scheidsrechter belemmerende acties binnen de vijf meter direct bestraffen met een uitsluiting. Een uitsluiting waarbij het volstaat om de hoek van je eigen speelhelft aan te tikken om direct te mogen terugkeren. Alles om de snelheid in het spelletje te houden!

De spelregels
Hieronder de 10 belangrijkste beachwaterpolo regels, zoals vastgelegd door de KNZB.

  • Een wedstrijd wordt gespeeld met behulp van een officiëel opblaasbaar beachwaterpoloveld.
  • Een team bestaat uit 3 spelers en 1 keeper.
  • Er zijn maximaal 3 wisselspelers.
  • De spelers starten de wedstrijd vanaf de achterlijn.
  • Na een doelpunt moet de keeper het spel direct hervatten.
  • Wedstrijden duren 2 x 5 minuten bruto.
  • Tussen periode 1 en periode 2 wordt er van speelhelft gewisseld.
  • Er mag doorlopend worden gewisseld in de wisselzone.
  • Je mag elkaar niet onder water duwen of vasthouden.
  • Bij een ernstige overtreding moet de bestrafte speler de hoek van het eigen speelhelft aanraken.

Wil je een impressie? Kijk voor de gein eens dit filmpje, van onze Vlaamse waterpolovrienden. Of beter nog, lees en kijk de verslagen terug van onze laatste edities:

Partners
Met behulp van enkele partners hebben we dit project van de grond gekregen in Vianen. Onze partners…

Verder met waterpolo?
Als je het leuk vindt om de techniek van het waterpolo verder onder de knie te krijgen en de “koning van veld” te zijn, dan kun je altijd proeftrainingen volgen bij ZV De Albatros. Wij trainen op de dinsdag- en donderdagavond. Via het contactformulier kun je nadere informatie hierover krijgen en je eventueel direct aanmelden.

Ondersteuning
Mocht je een keer hulp of begeleiding willen om met een groep (denk aan bijvoorbeeld je vrienden of collega’s) beachwaterpolo te spelen dan helpen we je uiteraard graag. Laat dit dan even weten via het contactformulier.

Wil je dit project ook sponsoren dan praten wij graag met u over de mogelijkheden. Na een bericht via dit contactformulier nemen wij z.s.m. contact met u op.

BeachWaterpolo Vianen wordt mede mogelijk gemaakt door…