Albatros sloopt ZPCH

VIANEN • Het Viaanse heren waterpoloteam van de Albatros liet zaterdag weinig heel van het Hoofddorpse ZPCH. De afgetekende 16-5 overwinning (2-0, 5-1, 4-2 en 5-2) geeft de Viaanse heren goede moed voor de rest van het seizoen. Een meevaller was ook dat koploper Amersfoort dit weekend tegen zijn eerste verlies aanliep in de wedstrijd tegen ZV Utrecht.

De Albatros moest het deze wedstrijd zonder basisspeler Bas van Wiggen stellen, maar kon gebruik maken van de razend snelle debutant Joran Velis. Ook in deze wedstrijd wist Albatros-kepper Nils van Bruggen de aandacht op zich te vestigen door wederom een strafworp tegen te houden.

Voor het publiek was het deze wedstrijd absoluut genieten. In hoog tempo werden de aanvallen door Albatros ingezet, waarbij met name Luc de Zeeuw en Lucas Schreuder heerlijk op dreef waren in het afronden. Beiden waren dan ook verantwoordelijk voor een tiental doelpunten deze wedstrijd waarbij de een nog mooier werd afgemaakt dan de andere. Toch kan de afronding bij deze heren beter, want zij schoten evenzoveel ballen in de handen van de keeper bij ogenschijnlijke kansrijke posities.

Met debutant Velis in het midden beschikte Albatros over nog meer snelheid wat het team alleen maar ten goede kan komen. De komende weken zal Velis ervaring moeten opdoen in de selectie om een vaste waarde te kunnen uitgroeien. Jurre Vermeer heeft intussen zijn rol gevonden binnen het Albatros-team. Deze wedstrijd kon hij helaas niet tot scoren komen, maar door attente spel maakte hij de aanvallen van ZPCH vakkundig onschadelijk en stond hij aan de wieg van de menig Albatros aanval deze wedstrijd.

De Albatros scores de wedstrijd: Lucas Schreuder – 6, Luc de Zeeuw – 4, Vincent Chaigneau – 3, Jani Sialiaridis, Arjan Uijtewaalen Dylan Kroes – allen 1 goal.