“Goh, wat kan hij hard schieten!”

“Super leuk” ,” Leerzaam”, “Geweldig” en “Goh wat kan hij hard schieten!”. Zomaar wat opmerkingen van de deelnemers aan de waterpolo-clinic van Wesley Bohata op 23 april.

Voorafgaand aan de clinic hadden Floor, Arno en Paul overleg over trainingstechnieken bij kinderen. Wesley leerde ons hoe we moesten omgaan met verschillende niveaus en verfijnde trainingstechnieken die we nu al gebruiken bij de kinderen. Met recht zijn we hier weer wijzer van geworden. Een uitspraak die ons lang zal bijblijven is “zonder hand op de schouder van je tegenstander ben je niet aan het verdedigen

Daarna was het tijd voor de Albatros kids.  Eerst de onder 11 groep. Gezien de vakantie periode was niet het hele team compleet maar dat mocht de pret niet drukken. Floor en Arno fungeerden als tolk want natuurlijk zijn onze “kids” het Engels nog niet geheel machtig. Verschillende zwemtechnieken werden aangeleerd en ook werd de schiettechniek geoefend. Daarna werd nog een positiespel uitgevoerd.

Intussen stond de groep van onder 13 en onder 15 al klaar voor de warming up. Door het strakke schema hadden we met O11 deze keer maar drie kwartier tijd. Wesley gaf later aan dat hij nog wel een uur door had willen trainen met onze jongste talenten.

Bij de wisseling van de groep gaven alle kinderen een presentje aan Wesley. Van drop tot kaas en van klompen tot hagelslag. Wesley was zichtbaar verrast door deze Hollandse lekkernijen.

Bij de volgende groep werden de oefeningen herhaald van de eerste groep en aangevuld met leuke “zwembaloefeningen“. Deze waren lastig om uit te voeren maar verhogen wel de vaardigheden met de bal.

Daarna kwam er een overplaats-oefening welke moest worden uitgevoerd met een pols beweging. Tja, blijkt deze oefening toch zo gek nog niet als deze door Wesley wordt aangekondigd! 🙂 De week ervoor hadden we deze oefening toch ook moeten doen? Haha. Je zag de kids denken!

Al snel was het ook hier tijd om positiespel uit te voeren met twee aanvallers en twee verdedigers. Na de clinic was het tijd voor de groepsfoto en werd Wesley wederom bedankt met Nederlandse lekkernijen. Maar goed dat er een big shopper tas aanwezig was om alles mee te nemen. 🙂

Na afloop van deze geslaagde clinic hebben we nog even gezellig nagepraat en erkende Wesley dat er veel potentie in onze jeugd zit en dat we altijd voor raad konden aankloppen. Nou Wesley, dat is natuurlijk niet tegen dovenmans oren gezegd en daar maken we graag gebruik van! Mocht hij weer in Nederland zijn dan mag hij altijd even langs komen om mee te trainen.

Wij kijken erna uit!  Bedankt Wesley.

Hieronder nog enkele foto’s, om de sfeer te proeven.