Nu meedoen is straks meetellen

Binnen ZV De Albatros vinden wij zwemmen een heerlijke en gezonde sport om te beoefenen. We bieden met onze activiteiten veel kinderen uit de gemeente de mogelijkheid om deze sport uit te oefenen. En dat is een heel mooi streven van onze doelstelling als zwemvereniging.

Helaas echter is dit, vanwege de contributie die hiermee gepaard gaat, niet voor alle kinderen haalbaar. Hier biedt de Gemeente Vijfheerenlanden uitkomst. “Stichting Leergeld Alblasserwaard Vijfheerenlanden” vindt namelijk dat alle kinderen moeten kunnen deelnemen aan activiteiten binnen en buiten de school. En daar staan wij volledig achter!

Stichting Leergeld staat voor het volgende. Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen! Leergeld heeft als missie het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen.

Leergeld biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Kinderen kunnen door Leergeld bijvoorbeeld meegaan op schoolreis, gaan sporten of op muziekles. Ook kunnen wij vaak een (tweedehands) fiets of zwemlessen regelen als een kind die nodig heeft. Allemaal normale levensbehoeften, waardoor kinderen zich kunnen ontplooien, ontwikkelen en meetellen.

Als vereniging onderstrepen wij volledig dit doel. Wil je meer informatie of eventueel hulp hierbij? Op de website van de stichting kun je lezen hoe dit in zijn werk gaat. Hiernaast biedt onze vertrouwenspersoon graag ondersteuning bij het aanvragen ervan.

Want nu meedoen is straks meetellen!