The Red Army

Halverwege maart ontvingen we bij de vereniging een uitnodiging om deel te nemen aan het Nederlandse kampioenschap O11. Hoe gaaf! Een uitnodiging ontvangen voor een dergelijk toernooi is in principe best bijzonder, maar eerlijk is eerlijk: gezien de ontwikkelingen bij onze club ook wel op zijn plaats. 🙂

Na overleg met de trainers en coaches van dit team is een plan gemaakt en voorgelegd aan de ouders. Immers, enige ondersteuning hierbij was zeer welkom. Nadat de ouders akkoord waren ging het team aan de slag met de voorbereidingen. Het vooruitzicht te gaan spelen tegen eredivisieclubs vereist natuurlijk wel wat voorbereiding.

Wekenlang werd een intensief trainingsprogramma afgewerkt, waarbij kinderen trainingen van maar liefst twee uur afwerkten. En tevens vijf keer per week in het water lagen van de zwembaden in Amersfoort, Utrecht en Vianen. En bij een gesloten zwembad werd er gewoon uitgeweken naar andere lokaties of creatief een droogtraining verzorgd.

Ondertussen waren ook de ouders meer dan druk aan de slag met het regelen van sponsoren. Hierdoor kon het team tiptop voor de dag komen in een prachtige outfit!

Zaterdag 25 mei en zondag 26 mei was het eindelijk zover: het Nationaal Kampioenschap in zwembad De Lieberg te Hilversum. Hier gaf het team direct zijn visitekaartje af met het behalen van de kwartfinales!

De pupillen van ZV De Albatros deden voor het eerst in de clubhistorie mee aan een NK. Nadat de kruitdampen van de poulewedstrijden zaterdagavond waren opgestegen bleek het team ZV De Albatros onder leiding van Daisy van de Linden en Christien Stravers als verassing van de dag te zijn door gedrongen tot de kwartfinales. Hierin moesten zij het opnemen tegen de latere finalist SVH uit Rotterdam.

Uiteindelijk is eredivisionist ZPC Amersfoort Nederlands kampioen geworden na het verslaan van SVH uit Rotterdam.

En ons team? We mogen apetrots zijn op dit jonge team! Mede door de “Red Army” supporters heeft ZV De Albatros laten zien dat zij ambities hebben op het hoogste niveau! Wat een reclame voor onze vereniging!

Hieronder kun je nog even meegenieten!