Week van de Scheidsrechter

Van zaterdag 30 september tot en met zondag 8 oktober is het de Week van de Scheidsrechter. Hét jaarlijkse moment waarop we onze scheidsrechters, én W-officials massaal bedanken voor hun inzet. Zij zijn immers onmisbaar voor de sport. Want, ook al zou het eigenlijk heel normaal moeten zijn dat alle sporters de inzet van scheidsrechters en W-officials waarderen, een beetje extra aandacht voor wat zij allemaal voor hun sport doen is nog steeds op zijn plaats.

Zonder scheids geen wedstrijd, zonder teams geen competitie, zonder spelers geen team….kortom, we hebben elkaar nodig! Maar het is goed om bij de vanzelfsprekendheid van de aanwezigheid van een scheidsrechter heel even stil te staan tijdens de Week van de Scheidsrechter. Want het is niet altijd vanzelfsprekend dat een wedstrijd gespeeld kan worden, daar zijn diverse vrijwilligers voor nodig, waaronder de scheidsrechter en W-official.

ZV De Albatros mag zich verheugen op een klein maar ervaren scheidsrechterskorps van drie man (Paul, Pieter en Anton H.) dat zich wekelijks inzet om een wedstrijd te fluiten. Hiervoor reizen zij door heel het land met en voor hun plezier. Doordat zij onze wedstrijden fluiten mogen wij teams in de competitie mee laten spelen.

Daarnaast hebben we flink wat verenigings-scheidsrechters die langs het zwembad lopen en W-officials die aan de jurytafel zitten en die hun waardevolle bijdrage leveren en echt nodig zijn. Zij maken het immers mede mogelijk dat zo veel waterpoloërs wekelijks in het zwembad van het spelletje kunnen genieten!

Het bedanken van de scheidsrechters kan op veel verschillende manieren en hopelijk doet iedereen dat ook al voorafgaand of na elke wedstrijd. Scheidsrechters en W-officials verdienen het om in het zonnetje gezet te worden.

In de Week van de Scheidsrechter, van zaterdag 30 september t/m zondag 8 oktober 2023, staat ZV De Albatros extra stil bij allen die bij de arbitrage betrokken zijn. Uiteraard worden ook de spelers opgeroepen om hun waardering uit te spreken richting de scheidsrechters en W-officials. Want zonder de vele duizenden scheidsrechters en W-officials in het land, is het niet mogelijk om in Vianen en landelijk ieder weekend van waterpolo te laten genieten.

Scheidsrechters en W-officials bedankt!