Zwem ALS de wereld uit!

Afgelopen week zijn wij benaderd door Bart Pompe met betrekking tot het zwemevenement A Local Swim. Dit zwemevenement wordt op 7 september 2019 gehouden in IJsselstein. De opbrengst komt geheel ten goede aan onderzoeken tegen de de spierziekte ALS.

Wat is ALS voor een ziekte? Even een kort stukje theorie vanaf Wikipedia

Amyotrofe laterale sclerose of ALS is een tamelijk zeldzame neurologische ziekte waarbij het belangrijkste kenmerk is dat de motorische zenuwcellen in het ruggenmerg, de hersenstam en de motorische schors van de hersenen afsterven. Daardoor ontstaat progressief krachtsverlies en verlamming, die uiteindelijk tot de dood leidt van de patiënt door verlamming van de ademhalingsspieren.

Vanuit ZV De Albatros werken wij graag mee om dit evenement de aandacht te geven, die het verdient. Daarom hieronder een stukje promotie, vanaf hun website. En mede de oproep om hieraan deel te gaan nemen. Immers, samen staan we sterk!

A Local Swim

Op 7 september 2019 springen wij weer de Hollandsche IJssel in om zoveel mogelijk donaties op te halen. Met alle donaties gaan wij ALS de wereld uit helpen. Zwem jij ook mee?

En deze editie gaan we uitbreiden! Meer deelnemers, meer toeschouwers en meer donaties. Maar het start uiteraard met de deelnemers die wederom een super prestatie gaan neerzetten door 2km te gaan zwemmen.
Voor jongeren van 10 t/m 15 jaar wordt er een JeugdSwim georganiseerd. Zij zwemmen een route van ongeveer 500 meter in de IJssel. Ze worden hierbij begeleid door de Reddingsbrigade van IJsselstein.

Dit jaar kunnen maximaal 500 deelnemers deelnemen (kinderen en volwassenen). Dat wordt hard werken, maar we hebben er zin in.