Dankjewel Lazo!

Na de clinic van Wesley Bohata stond er 23 mei een naam op het programma waar één-twee-drie niet veel van te vinden was op internet. Lazo Bozarov. Lazo Bozarov? “Wie mag dat dan wel wezen?” dachten we toen we deze man tegenkwamen op het oud ledentoernooi. Lazo Bozarov is waterpoloër en speler van voormalig Joegoslavië. (!) En voormalig hoofdklasse speler bij landskampioen Polar Bears uit Ede! Lazo was bereid om een keepers-clinic te geven aan onze spelers. De Balkan landen kennen namelijk een grote historie van topspelers en waren in zijn tijd de absolute top in de wereld! En eigenlijk zijn ze dat nog steeds. Een waterpolo-cultuur waar we hier in Nederland niet aan kunnen tippen en iemand uit die regionen ging onze kids dus training geven. Wow…. 🙂

Gelukkig woont Lazo al meer dan helft van zijn leven in ons land, dus de taal vormde geen belemmering ditmaal. Bij aanvang had Lazo al gelijk gave uitspraken. “Wij als mensen zijn gemaakt om te lopen en niet om te zwemmen. Lopen en denken kunnen we daarom van nature al gelijktijdig doen. Maar zwemmen en denken dat is een ander verhaal. Daarom moeten we heel goed leren zwemmen en een hele goede conditie hebben om in het water goed te kunnen nadenken.” Met deze startinfo konden de kids aan de slag. 😉

Er werden verschillende oefeningen getraind die zowel voor keepers als voor spelers erg handig zijn om onder knie te hebben. Met name de beentechniek kwam héél veel aan bod, een techniek die voor spelers zo ontzettend belangrijk is om onder de knie te hebben. Gelukkig waren deze oefeningen niet allemaal onbekend want ook op onze eigen trainingen besteden we er veel aandacht aan.

Na de oefeningen werd alles nog eens uitgeprobeerd op de keepers. Met als laatste onderdeel natuurlijk een partijtje. Immers na hard werken volgt wat leuks om de training goed af te sluiten.

Aangezien Lazo al lang in Nederland woont hadden we deze keer geen typische Hollandse producten. Wel hadden de meeste kinderen een (speciaal) biertje als bedankje meegenomen, wat letterlijk zeer in de smaak viel. Natuurlijk hebben we na afloop nog even nagepraat en weer veel geleerd over de manier van trainen bij het nationale team van Joegoslavië.

Al met al was het weer een leerzame en voor herhaling vatbare clinic waar we begin volgend seizoen weer mee verder gaan. Volg de website dus voor nieuws op dit vlak!

Even nagenieten? Zie de foto’s hieronder.